МРЗЛИВОСТА

“Мрзливко! Оди кај мравата, види што прави таа и опамети се!” (Поговорки 6:6)

“Слушаме дека некои меѓу вас денгубат, ништо не работат и само се плеткаат во тоа што не е нивна работа! Заради нашиот Господ Исус Христос ги молиме тие луѓе и бараме од нив да се средат и да почнат сами да се издржуваат.” (Второ писмо до христијаните во Солун, 3:11-12)

“Мрзливиот му е брат на расипникот!” (Поговорки 18:9)

“Вратата се врти на шарката – мрзливецот на постелата!” (Поговорки 26:14)